Despre acest site

Acest film documentar, excepţional realizat de către doamna Lucia Hossu Longin la scurtă vreme după revoluţia din 1989,ne arată o altfel de istorie decât am fost noi îndoctrinaţi de către regimul comunist,o istorie zguduitoare plină de dramatismul vieţii unor oameni,caractere puternice,titani ce s-au opus antihristului impus românilor de către demonii de la răsărit,de către ruşi.
Tocmai despre suferinţele acestor titani este vorba în acest document istoric unic în spaţiul românesc de după căderea cortinei de fier,despre patimile lor,despre detenţia la care au supusi,chinuiţi şi mulţi dintre ei,omorâţi în bătaie doar pentru simplu fapt că aveau alte opinii politice faţă de comunişti.
Contribuţia mea personală la acest proiect este inexistentă,tot ceea ce am făcut,a fost să adun la un loc episoadele acestui documentar, încărcate pe YouTube şi pe GoogleVideos de către alte persoane cu cunoştiinţă şi responsabilitate faţă de personalităţile ce şi-au jerfit viaţa opunându-se regimului totalitar comunist.

Reîmprospătaţi ecranul computerului d-voastră dacă cumva se întâmplă ca vreun fişier video să nu pornească.

Preluaţi acest blog ,popularizaţi istoria aceasta puţin cunoscută pe blogurile voastre ! Mulţumesc !

6 comentarii:

Unknown spunea...

Mulţumesc pentru realizarea acestui blog care conţine 36 de episoade din acest documentar esenţial pentru toţi oamenii care trebuie să ştie pe ce lume trăiesc.

După cum probabil ştiţi, în total s-au realizat 120 de episoade din Memorialul durerii. Va rog sa-mi spuneti cum as putea sa le vizualizez si unde, daca nu le puteti posta tot aici pe blog!

Felicitari!

Micael Nicolas spunea...

Am mai auzit că-n total ar fi 120 de episoade, doar că intrând pe saitul TVR, de unde se şi poate comanda acest documentar online, am observat că este vorba tot de 36 de episoade, în concluzie chiar nu ştiu ce să vă răspund!

Anonim spunea...

pentru cei interesati sa descarce cele 36 de episoade: 6AFB4722AD2237F6BAE0BF0BB19AC8D2AF9BC9AA

Mihai spunea...

Cred că are dreptate dl. care spune că sunt mai multe episoade, fiindcă mai este episodul despre episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, unul dintre cei care au luptat pentru Unirea Transilvaniei cu țara-mamă România în 1918.

Însă e minunat că ați reușit să încărcați și aceste episoade. Vă urez succes mai departe, cu restul episoadelor, și dacă e posibil și cu Memorialul Revoluției și Memorialul Bucureștilor, realizate tot de d-na Lucia Hossu Longin.

Anonim spunea...

O veritabilă arhivă istorică. Un adevărat monument dedicat gândirii şi simţirii omeneşti, curajului şi sacrificiului uman. Vă mulţumesc pentru acest nepreţuit dar, pentru această muncă extraordinară pe care aţi făcut-o.

Unknown spunea...

Voiam sa va spun ca va multumesc si va appréciez. Este un monument istoric aceasta uriasa munca. Cuvintele sunt prea sarace pentru a descrie ce simt. Multumesc, va iubesc.