decembrie 03, 2010

Memorialul Durerii - Canalul Morţii


Memorialul Durerii - Episodul 23 - Canalul Morţii de MicaelNicolas

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bunicul meu, Golescu M. Marin, a fost deportat politic (chiabur), cu domiciliu fortat, la Canal, la Poarta Alba, pe cand avea doar 14 ani. El era unul dintre cei care cara painea si terciul la detinuti, in primii ani. Cat am fost copil imi povestea cum mergea cu mancare si se intorcea cu caruta plina de cadavre, desfigurate, cu maini rupte, cu intestine scoase, zdrobite de pamant, de malul care cadea peste ei. De fapt asta era un mod de exterminare, ii puneau sa sape pana cadea pamantul peste ei, sau ii puneau la munca, pana mureau epuizati!
Am dorit sa postez acest comment pentru ca am vazut in finalul acestui episod ca acesti fosti detinuti se intrebau daca nu cumva aceleasi carute care transportau painea si terciul, transportau si cadavrele. Da, erau aceleasi carute!
Cinste lor, celor care au muncit si care au murit la canal, sau prin cumplitele teminite comuniste, sau in munti, sau in lagarele de exterminare comunista si nu s-au predat, nu s-au supus acestor idealuri si ideologii de nimic! Fie-le tarana patriei usoara!